Novosti

01.03.2019.

Institut za turizam i Napretkov kulturni centar pozivaju Vas na XII Rasprave o turizmu na temu: "Cikloturizam - jedan od najbrže rastućih turističkih proizvoda u Hrvatskoj". Rasprave će se održati 28.03.2019. (četvrtak) od 12.00 do 14.00 sati u prostorijama Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1 (I. kat).

Detaljan program Rasprava o turizmu možete preuzeti OVDJE.

Nakon kratkog uvodnog izlaganja dr. sc. Zorana Klarića, znanstvenog savjetnika u Institutu za turizam iz Zagreba, uslijedit će okrugli stol s panelistima:


• Lidija Mišćin, predsjednica Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma Hrvatske.
• Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za upravljanje destinacijom i podrškom razvoju ponude,
Hrvatska turistička zajednica.
• Mr. sc. Ivica Jujnović, voditelj službe za planiranje i strateške projekte Uprave za cestovnu i željezničku infrastrukturu, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.
• Dr. sc. Zoran Klarić, znanstveni savjetnik u Institutu za turizam.

 

Panelisti će raspravljati o sljedećim temama:
• Uloga Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizam Hrvatske u provođenu smjernica Akcijskog plana razvoja cikloturizma te promicanju turističkog korištenja bicikala i biciklizma općenito.
• Cikloturizam kao jedna od osnovnih poluga razvoja turistički nedovoljno razvijenih dijelova Hrvatske, osobito u kontinentalnom dijelu zemlje.
• Uloga Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u razvoju cikloturističke infrastrukture i stvaranju zakonodavnog okvira za turističko korištenje bicikala.
• Razvoj mreže EuroVelo i državnih glavnih ruta kao osnovne poluge privlačenja specijalizirane cikloturističke potražnje iz Europe i svijeta i uvrštavanja Hrvatske među najpoželjnije europske cikloturističke destinacije.

 

Molimo Vas da svoj dolazak najavite na e-mail: bozica.tosic@iztzg.hr ili na telefon: 01/ 3909 666
 

 

Rasprave će moderirati Đuro Tomljenović, a namijenjene su općoj i stručnoj javnosti , medijima te svima koji žele saznati više o cikloturizmu kao jednom od najbrže rastućih turističkih proizvoda u Hrvatskoj. Gosti će u Raspravama moći sudjelovati postavljanjem pitanja panelistima. Rasprave će trajati od 12.00 do 14.00 sati , nakon čega je predviđeno neformalno druženje sudionika uz prigodni domjenak.