Novosti

06.02.2018.

Rezultati desetog po redu istraživanja Instituta za turizam pod nazivom Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj – TOMAS Ljeto 2017. predstavljeni su danas u Ministarstvu turizma. TOMAS Ljeto je kontinuirano istraživanje obilježja turističke potražnje u Hrvatskoj koje Institut za turizam provodi od 1987. godine. U 2017. godini podaci su prikupljani na uzorku od 5.950 turista u 67 mjesta u sedam primorskih županija, od srpnja do listopada. Prezentaciju je, uz uvodnu riječ ministra turizma i direktora Hrvatske turističke zajednice, održala voditeljica istraživanja, Zrinka Marušić.
read more

05.02.2018.

Povodom svjetskog Dana vlažnih staništa u Koprivnici 2.2.2018. u zgradi Hrvatske gospodarske komore dr.sc. Jasenka Kranjčević iz Instituta za turizam održala je predavanje „Turistički potencijal Regionalnog parka Mura-Drava u Koprivničko-križevačkoj županiji“. Kao podloga za predavanje korištena je studija koju je Institut za turizam radio 2010./2011. godine u sklopu međunarodnog projekta NATREG.
Na ovoj poveznici možete preuzeti prezentaciju.02.01.2018.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH uputilo je javni poziv za predlaganje kandidata za članove Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost. Članove Upravnog odbora Zaklade imenuje Hrvatski sabor na prijedlog Vlade RH, iz redova vrhunskih znanstvenika, osobito onih koji imaju svjetski priznate znanstvene radove i rezultate, vodeći računa o zastupljenosti svih znanstvenih područja. Prijave se zaprimaju do 28. veljače 2018. godine.

Na ovoj poveznici možete naći tekst Javnog poziva za predlaganje kandidata za članove Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost.

21.12.2017.

Prošli je tjedan naš CROSTO (Hrvatski opservatorij održivog razvoja turizma, član međunarodne mreže Svjetske turističke organizacije pod nazivom INSTO – International Network of Sustainable Tourism Observatories) predstavljen na 2017 Global INSTO Meeting-u u sjedištu Svjetske turističke organizacije u Madridu. Zrinka Marušić prezentirala je iskustva CROSTO tima (pod vodstvom Instituta za turizam, u timu su i Ministarstvo turizma RH, HTZ, Hrvatska agencija za okoliš i prirodu te Državni zavod za statistiku RH) u prvom mjerenju održivosti turizma na razini Jadranske Hrvatske. Prezentaciju, fotografije i druge informacije pogledajte na sljedećoj poveznici.
20.12.2017.

Hrvatska turistička zajednica proslavila je u ponedjeljak, 18.12.2017. 25 godina djelovanja. Ravnatelj Instituta za turizam dr. sc. Damir Krešić nazočio je svečanosti u svojstvu izaslanika Predsjednice Republike Hrvatske te se tom prigodom, u ime Predsjednice, kratko obratio nazočnima. Tijekom kratkog obraćanja ravnatelj Instituta naglasio je značaj HTZ-a za hrvatski turizam te je svim djelatnicima HTZ-a čestitao ovu značajnu obljetnicu.


EDUKACIJSKI SEMINARI INSTITUTA ZA TURIZAM

Slijedom velikog interesa stručne javnosti, Institut za turizam organizira pet dvodnevnih seminara koji obuhvaćaju sljedeće teme: Kako mjeriti i pratiti održivi razvoj destinacije, Je li moguće uspješno brendirati turističku destinaciju, E-marketing i "online" oglašavanje u turizmu, Razvoj biciklističkih ruta i marketing cikloturizma te Kako biti inovativan u turizmu.

Detaljan program i opis seminara možete preuzeti OVDJE.

Na seminar se možete prijaviti putem ONLINE PRIJAVE ili na e-mail: bozica.tosic@iztzg.hr.
 


27.11.2017.

Dr. sc. Ksenija Tokić iz Instituta za turizam održala je izlaganje „Prema Registru potencijalnih knjižničnih turističkih atrakcija“ 24.11.2017. u Poreču, na 21. seminaru Arhivi, Knjižnice, Muzeji u organizaciji Hrvatskog arhivističkog društva. Na tom skupu prezentiran je 20. zbornik AKM-a u kojem je objavljen njezin znanstveni rad „Knjižnice – neiskorišteni turistički resursi“.


08.11.2017.

Društvo arhitekata Zagreba organizira konferenciju na temu INDUSTRIJA I TURIZAM, dana 13. studenog 2017. godine u prostorijama Društva arhitekata, Trg bana Josipa Jelačića 3/1 s početkom u 1:00 sati. Artur želi preispitati industrijsku arhitekturu koja više nije u funkciji kroz njene kulturne a time i turističke potencijale. Konferencija je podijeljena u nekoliko blokova Rijeka, Labin, Sisak i Zagreb a na njoj gostuju uvaženi stručnjaci iz arhitekture, urbanizma i turizma. Predavanja su uvrštena u Sustav stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata.

Više o konferenciji možete saznati OVDJE.08.11.2017.

Dr.sc. Jasenka Kranjčević iz Instituta za turizam održala je predavanje „Hrvatska na Jadranskoj izložbi u Beču 1913.“ u Osijeku 4.11.2017. na 25. međunarodnom znanstvenom skupu „Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu“ u organizaciji Deutsche Gemeinschaft. U predavanju je dala osvrt na prostorni koncept bečke petomjesečne izložbe koja je održana prije više od jednog stoljeća te na tadašnji promotivni pristup o hrvatskoj obali. Na znanstvenom skupu prezentiran je 24. zbornik Deutsche Gemeinschaft u kojem je objavljen njezin znanstveni rad „Studenti arhitekture u Beču i vizije turizma na hrvatskom Jadranu“.


30.10.2017.

Na sjednici Upravnog vijeća održanoj 02.10.2017. godine, za novog ravnatelja Instituta za turizam jednoglasno je izabran dr. sc. Damir Krešić, dugogodišnji djelatnik Instituta. Do sada je Institut za turizam vodila dr. sc. Sanda Čorak, pod čijim je vodstvom Institut uspješno završio brojne projekte značajne za razvoj hrvatskog turizma. Dr. sc. Sanda Čorak ostaje u Institutu za turizam na znanstvenom radnom mjestu, a mandat novog ravnatelja započeo je 28.10.2017.


1-10 (od 100)
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10« Prethodna · Sljedeća »