Novosti

TOURISM IN THE VUCA WORLD: TOWARDS THE ERA OF (IR)RESPONSIBILITY

Institut za turizam sa zadovoljstvom najavljuje obilježavanje 60. obljetnice postojanja, koju ćemo obilježiti s međunarodnom znanstvenom zajednicom i cjelokupnom stručnom javnosti, u studenom 2019. godine. Povodom ove prigode pozivamo vas da prisustvujete Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji - International Tourism Conference Dubrovnik (ITCD), koja će nastojati dati odgovor na mnoga ključna pitanja (turizma) (ne)održive budućnosti. Glavna tema konferencije je: "Turizam u VUCA svijetu: prema eri (ne)odgovornosti" (“Tourism in the VUCA World: Towards the Era of (Ir)Responsibility”).

Više detalja o konferenciji možete naći u pozivu za slanje radova, i na mrežnom mjestu konferencije.

 

 

 

 


18.04.2019.

Dana 23. travnja 2019. s početkom u 12 sati održat će se NOĆ KNJIGE U INSTITUTU ZA TURIZAM, pod nazivom „Poziv na putovanje u zaboravljeni prostor… A gdje je tu turizam?“ Tom prigodom održat će se promocija publikacije "Zanemarena baština: prostorne strukture sela u Hrvatskoj", autorice dr. sc. Jasenke Kranjčević, izdavač Srednja Europa, 2018. Sudjeluju autor, izdavač, urednik, a pozvani su svi koji vole putovanja, turizam i druženje.

Pozivnicu možete preuzeti na ovoj POVEZNICI.


11.04.2019.

U suradnji s WYG savjetovanjem i Institutom za razvoj i međunarodne odnose završili smo jedan veliki i važan projekt, pod nazivom Hrvatska, nova gastronomska ikona Europe: Strategija razvoja gastronomije, „gourmeta“ i gastronomskog turizma Hrvatske s Akcijskim planom 2019. – 2022. U dokumentu je analizirano trenutno stanje gastro i „gorumet“ ponude u Hrvatskoj, analizirani su glavni tržišni trendovi s područja eno-gastronomije, definirana je vizija razvoja hrvatske gastronomije i „gorumeta“ i napravljen je akcijski plan.


04.04.2019.

U petak, 29. ožujka 2019. održana je završna konferencija znanstvenog projekta TRANTURIZAM, kojeg je financirala Hrvatska zaklada za znanost (pr.br. 6164). Projekt je propitivao načine na koje turizam, kao velika ekonomska i društvena snaga, može pridonijeti stvaranju vizije održivog svijeta koja uključuje osobno blagostanje, društvenu pravednost i brigu o okolišu. Konferenciji se odazvalo šezdesetak delegata, predstavnika javnog i privatnog sektora, znanstvenih instituta, sveučilišta, srednjih škola i medija. Prvi dio programa bio je posvećen prezentaciji rezultata projekta i njihovim praktičnim implikacijama. U drugom dijelu programa, predstavljeni su primjeri iz prakse u javnom, privatnom i nevladinom sektoru, a diskusija na okruglom stolu doprinijela je prepoznavanju spone između znanosti i prakse. Ovom se prilikom zahvaljujemo svim delegatima na dolasku, te posebno našim gostima: Andrei Borić (Institut Plavi svijet, Lošinj), Didieru Van Bellinghenu (Castaway retreat, Hvar) i Igoru Macanu (Općina Svetvinčenat).


read more

24.03.2019.

Jučer je u Iloku održana završna konferencija projekta “Gourmet Hrvatska”, koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Uz Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, u projektu sudjeluju i Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora te Hrvatska turistička zajednica koja je ujedno bila i glavni partner. Projekt su proveli WYG Savjetovanje, Institut za turizam i Institut za međunarodne odnose u suradnji s velikim brojem partnera na lokalnoj i nacionalnoj razini.


23.03.2019.

Dr. sc. Ksenija Tokić održala je 22 ožujka 2019. godine na 5. OdrŽIVOJ tribini u Splitu uvodno izlaganje pod nazivom Knjižnice – zanemareni resursi održivog razvoja turizma.
21.03.2019.

Dr.sc. Sanda Čorak održala je 21.03. 2019. prezentaciju na temu „Kako turisti s važnih inozemnih emitivnih tržišta za BiH biraju turističku destinaciju“ u okviru seminara MarketMakers iz Sarajeva pod nazivom „Kako razviti turističku destinaciju u BiH“. Cilj prezentacije bio je pokazati koja su to obilježja putovanja i boravka turista važna za formiranje turističkog proizvoda kao i njegovu promociju. Korišteni su sekundarni podaci za emitivno tržište Njemačke i Kine uz naznaku sličnosti i razlika među tržištima. Seminar MarketMakersa okupio je 70-tak turističkih djelatnika iz BiH koji se u svome poslu formalno ili neformalno bave upravljanjem turističkom destinacijom.
 


06.03.2019.

Dr. sc. Hrvoje Mataković sudjelovao je na radionici „Impact+ Exercise for Adult Education and Vocational Education beneficiaries“ koja je održana 28. veljače u Budimpešti. Radionica je namijenjena voditeljima i sudionicima Erasmus+ projekata iz područja strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih. Cilj radionice bio je osobama koje provode Erasmus+ projekte poboljšati shvaćanje koncepta procjene utjecaja; kroz više različitih primjera prikazano je na koji način se može gledati na procjenu utjecaja. Materijali o procjeni utjecaja na Erasmus+ projektima dostupni su na ovoj POVEZNICI.


01.03.2019.

Institut za turizam i Napretkov kulturni centar pozivaju Vas na XII Rasprave o turizmu na temu: "Cikloturizam - jedan od najbrže rastućih turističkih proizvoda u Hrvatskoj". Rasprave će se održati 28.03.2019. (četvrtak) od 12.00 do 14.00 sati u prostorijama Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1 (I. kat).

Detaljan program Rasprava o turizmu možete preuzeti OVDJE.


read more

27.02.2019.

Ravnatelj Instituta za turizam dr.sc. Damir Krešić i dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Jurica Pavičić potpisali su Sporazum o suradnji s ciljem poticanja suradnje u znanstvenom i istraživačkom radu na područjima od zajedničkog interesa, kao što su: prijava međunarodnih i nacionalnih kompetitivnih znanstvenih projekata, suradnja na objavljivanju znanstvenih radova, aktivnosti popularizacije znanosti, međusobno ustupanje i korištenje knjižnično-bibliotečne građe kao i na ostalim područjima od zajedničkog interesa.
 

 

 

 

 


1-10 (od 100)
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10« Prethodna · Sljedeća »