Novosti

03.12.2018.

Znanstveni suradnik Instituta za turizam i izvanredni profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Josip Mikulić, dobitnik je je ovogodišnje nagrade Mijo Mirković EFZG-a u kategoriji A2 (najbolji samostalni rad objavljen u znanstvenom časopisu). Nagrada je dodijeljenja dana 03.12.2018. na obilježavanju 98. obljetnice EFZG-a. Nagradu je dobio za rad:

Towards an end of measurement misspecification in tourism research: Grammar of theoretical constructs, focus of thought and mind traps", izdavač Elsevier, impact factor: 5,921.

Čestitamo kolegi Mikuliću!

Više o obilježavanju 98. obljetnice EFZG-a možete pročitati OVDJE.


Seminari Instituta za turizam - studeni/prosinac 2018.

Slijedom velikog interesa stručne javnosti, Institut za turizam organizira pet dvodnevnih seminara koji obuhvaćaju različite aktualne teme kao što su razvoj i marketing cikloturizma, praćenje i mjerenje održivog razvoja turizma, prostorno planiranje i turizam, strateško planiranje u turizmu i razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda.

Više informacija o seminarima možete naći OVDJE.
 


30.10.2018.

Zrinka Marušić održala je 30. studenog 2018. godine uvodno predavanje na tematskom sastanku Razvoj riječnih krstarenja u Republici Hrvatskoj koji su organizirali Ministarstvo turizma RH (Odjel za razvoj nautičkog turizma) i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (Uprava za unutarnje vode).
 

Prezentaciju možete preuzeti OVDJE


POZIV NA PRVU GODIŠNJU KONFERENCIJU CROSTO OPSERVATORIJA

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na 1. godišnju konferenciju CROSTO opservatorija, na temu MJERENJE ODRŽIVOSTI TURIZMA U PRAKSI. Konferencija će se održati 29. studenog 2018. godine, s početkom u 9:30 sati, u Kući Europe, Augusta Cesarca 4, Zagreb u organizaciji Instituta za turizam i Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske.

Detaljan program konferencije dostupan je na ovoj POVEZNICI.
 


26.11.2018.

Ravnatelj Instituta za turizam dr. sc. Damir Krešić održao je dana 26.studenog 2018. godine predavanje parlamentarcima Srednjoeuropske Inicijative (SEI-CEI) o održivom razvoju turizma na lokalnoj razini. Predavanje pod nazivom „Local Community – Sustainable Tourism Nexus“ održalo se u Hrvatskom Saboru u sklopu sastanka Parlamentarne skupštine Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative, na kojem su se okupila parlamentarna izaslanstva država članica SEI-ja. Ovim sastankom završava hrvatsko predsjedanje Inicijativom, nakon čega će predsjedanje preuzeti Italija.

Više o ovoj temi može se naći OVDJE.


25.11.2018.

Zrinka Marušić održala je 22. studenog 2018. godine pozvano predavanje na međunarodnoj konferenciji Novi pravni režim za marine u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Naslov predavanja je bio Perspektive održivog razvoja nautičkog turizma na Jadranu, u koautorstvu s dr. sc. Sinišom Horakom.Više o konferenciji na sljedećoj poveznici, a prezentaciju možete preuzeti ovdje.


22.11.2018.

„Makroekonomski učinci turizma“ je naziv znanstvenog projekta koji će se u sljedeće četiri godine provoditi u Institutu za turizam. Projekt je financiran od strane Hrvatske zaklade za znanost. Voditelj je dr. sc. Ivan Kožić, a glavni cilj projekta je proučiti utjecaj turizma na bruto domaći proizvod, zaposlenost i inflaciju. Rezultati projekta bi u konačnici trebali ponuditi odgovore na ključna pitanja vezana uz utjecaj turističke aktivnosti na makroekonomske varijable u Republici Hrvatskoj.


22.11.2018.

Dr. sc. Ksenija Tokić sudjelovala je na znanstvenom skupu 22. Seminar Arhivi, Knjižnice, Muzeji koji se od 21 do 23 studenog 2018. godine održao u Poreču. Tom prigodom održala je izlaganje pod nazivom Analiza knjižničnog kongresnog turizma RH.
 


19.11.2018.

Ravnatelj Instituta za turizam, dr. sc. Damir Krešić, sudjelovao je kao pozvani govornik na konferenciji pod nazivom „Cultural Sustainable Destinations without Borders“ koja se od 15 do 17. studenog 2018. godine održala u mjestu Idanha-a-Velha u Portugalu. Dr. sc. Krešić sudjelovao je u panel raspravi na temu inovacija i primjera dobrih praksi s područja održivog razvoja turizma.

Više informacija o konferenciji dostupno je na ovoj POVEZNICI.
 

 

 

 

 


13.11.2018.

U Dubrovniku su, na konferenciji KRUŽNA PUTOVANJA I GRADOVI – Izazovi i prilike, predstavljeni preliminarni rezultati istraživanja TOMAS Dubrovnik 2018. – Stavovi i potrošnja turista i posjetitelja Dubrovnika. Institut istraživanje provodi za potrebe Turističke zajednice grada Dubrovnika, a preliminarne rezultate istraživanja na segmentu posjetitelja s međunarodnih brodskih kružnih putovanja predstavila je voditeljica istraživanja, Zrinka Marušić, mag. math.


1-10 (od 100)
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10« Prethodna · Sljedeća »