Novosti

21.03.2020.

Svoje mišljenje o posljedicama koje će na gospodarstvo Hrvatske ostaviti aktualna pandemija koronavirusa te koje će i kakve gubitke pretrpjeti sezona su za Magazin Glasa Slavonije iznijeli doc. dr. sc. Damir Krešić i dr. sc. Izidora Marković Vukadin s Instituta za turizam.

Cijeli članak pročitajte na poveznici.

 

 

 


20.03.2020.

U skladu s Odlukom Vlade Republike Hrvatske o organizaciji rada tijela državne uprave za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 i Uputa za rad tijela državne uprave u vezi s pojavom bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 Ministarstva uprave od 19. ožujka 2020. godine, Institut za turizam je donio Odluku o organizaciji rada, rasporedu rada i radnog vremena za vrijeme trajanja epidemije.

 

Na mrežnim stranicama Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo možete pratiti najnovija saznanja o koronavirusu te mjerama prevencije, a brojeve telefona pozivnog centra za sva pitanja vezana uz koronavirus možete pronaći na poveznici.


17.03.2020.

U skladu s razvojem situacije oko epidemije novog koronavirusa COVID-19, uvedena su potpuna ili djelomična ograničenja putovanja (a i  dalje se uvode) diljem svijeta. Svjetska turistička organizacija (UNWTO) poručuje: Ljudi i njihova dobrobit moraju biti na prvom mjestu. Ako danas ostanemo kod kuće, sutra ćemo moći putovati!

 

Cijelo priopćenje Svjetske turističke organizacije pročitajte na poveznici.

 


12.03.2020.

Danas su se održale XV. Rasprave o turizmu u organizaciji Instituta za turizam i HKD Napredak na temu „Sportski turizam u Hrvatskoj – možemo li više i kako?“. Panelisti Rasprave, kojima su nazočili predstavnici najšire stručne javnosti koja je zainteresirana tematiku sportskog turizma, su bili: Sanda Čorak, znanstvena savjetnica u Institutu za turizam i potpredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora, Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma, Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Tomislav Popović – predsjednik uprave Maistra d.d. te Goran Šprem iz agencije UNILINE.

 


04.03.2020.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na XV. Rasprave o turizmu na temu Sportski turizam u Hrvatskoj – možemo li više i kako?

Rasprave će se održati u prostorijama Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1 (I. kat), u četvrtak,  12. ožujka 2020. godine, s početkom u 12.30 sati.

 

Sve detalje o najavljenoj temi možete vidjeti ovdje.

 


24.02.2020.

Od 19. do 20. veljače se održao sastanak Interreg MED programa u Madridu - PANORAMED, na kojem je prisustvovala i dr.sc. Sanda Čorak s Instituta za turizam. Prvi dan je bio posvećen predstavljanju rada u području razvoju smjernica u tri glavna područja: obalni i pomorski turizam, pomorski nadzor i inovacije, dok je drugi dan obuhvatio koordinaciju mehanizama i dinamike Interreg MED programa te akcijski plan za 2020. godinu. Više o projektu je dostupno na poveznici.  

 

 


21.02.2020.

Jučer je u Križevcima dr.sc. Jasenka Kranjčević održala zanimljivo predavanje na temu „Građevna služba u Križevcima 1777. – 1918.“ koja je jedna od važnijih administrativnih županijskih službi koje su djelovale na tom teritoriju. Predavanje su organizirali Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU Križevci i Institut za turizam.

 

Više o prezentaciji dostupno je na ovoj poveznici.

 

(Izvor fotografije: prigorski.hr)


21.02.2020.

Jučer je prisutne na konferenciji "Dani kvalitete u turizmu u destinaciji Zlatna Slavonija", koja se održala u Požegi, dr. sc. Izidora Marković Vukadin informirala o mjerenju pokazatelja održivog razvoja. Više o održanoj konferenciji možete pročitati ovdje.

 


(Izvor fotografije: Glas Slavonije)

 

Razlozi za praćenje održivosti turističkih odredišta su, između ostalih, bolja informiranost javnosti kao podloga za donošenje odluka, veće sudjelovanje zajednice i podrška dionicima u turizmu te bolje iskustvo za korisnike pa je tako 2016. godine osnovan je Hrvatski opservatorij održivog razvoja turizma  - CROSTO (eng. CROatian Sustainable Tourism Observatory), od strane Instituta za turizam u suradnji s Ministarstvom turizma Republike Hrvatske. Više o CROSTO opservatoriju pročitajte ovdje.


20.02.2020.

Postanite stručnjaci u području kulturne baštine i atraktivnog životnog okruženja!

U sklopu ERASMUS+ projekta Spechale (SPEcialists in Cultural Heritage and Attractive Living Environment) Institut za turizam organizira besplatni on-line tečaj na hrvatskom jeziku:

  • Naučite što je turistička valorizacija baštine, kako razviti turistički proizvod, različite marketinške tehnike i strategije, kako plasirati proizvod te kako poboljšati svoje poslovne vještine i napisati poslovni plan...
  • Tečaj je besplatan, a broj mjesta ograničen.
  • Prijave traju do 1. ožujka 2020., a tečaj počinje 16. ožujka 2020.
  • Nije potrebno predznanje, a nastavni sadržaj dostupan je on-line u svakom trenutku i omogućava učenje vlastitim tempom.
  • Najbolji polaznici tečaja dobit će priliku sudjelovati na tjednu mobilnosti, zajedno s polaznicima iz drugih zemalja. Troškovi sudjelovanja su pokriveni.

Više informacija i prijava na tečaj na poveznici.

 


18.02.2020.

Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU Križevci i Institut za turizam pozivaju Vas na predavanje doc. dr. sc. Jasenka Kranjčević na temu: “Građevna služba u Križevcima 1777.-1918.”, koje će se održati u četvrtak 20. veljače u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci s početkom u 17.30 sati. Moderator je dr. sc. Ivan Peklić.


1-10 (od 100)
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10« Prethodna · Sljedeća »