Novosti

EDUKACIJSKI SEMINARI INSTITUTA ZA TURIZAM

Slijedom velikog interesa stručne javnosti, Institut za turizam organizira pet dvodnevnih seminara koji obuhvaćaju sljedeće teme: Kako mjeriti i pratiti održivi razvoj destinacije, Je li moguće uspješno brendirati turističku destinaciju, E-marketing i "online" oglašavanje u turizmu, Razvoj biciklističkih ruta i marketing cikloturizma te Kako biti inovativan u turizmu.

Detaljan program i opis seminara možete preuzeti OVDJE.

Na seminar se možete prijaviti putem ONLINE PRIJAVE ili na e-mail: bozica.tosic@iztzg.hr.
 


27.11.2017.

Dr. sc. Ksenija Tokić iz Instituta za turizam održala je izlaganje „Prema Registru potencijalnih knjižničnih turističkih atrakcija“ 24.11.2017. u Poreču, na 21. seminaru Arhivi, Knjižnice, Muzeji u organizaciji Hrvatskog arhivističkog društva. Na tom skupu prezentiran je 20. zbornik AKM-a u kojem je objavljen njezin znanstveni rad „Knjižnice – neiskorišteni turistički resursi“.


08.11.2017.

Društvo arhitekata Zagreba organizira konferenciju na temu INDUSTRIJA I TURIZAM, dana 13. studenog 2017. godine u prostorijama Društva arhitekata, Trg bana Josipa Jelačića 3/1 s početkom u 1:00 sati. Artur želi preispitati industrijsku arhitekturu koja više nije u funkciji kroz njene kulturne a time i turističke potencijale. Konferencija je podijeljena u nekoliko blokova Rijeka, Labin, Sisak i Zagreb a na njoj gostuju uvaženi stručnjaci iz arhitekture, urbanizma i turizma. Predavanja su uvrštena u Sustav stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata.

Više o konferenciji možete saznati OVDJE.08.11.2017.

Dr.sc. Jasenka Kranjčević iz Instituta za turizam održala je predavanje „Hrvatska na Jadranskoj izložbi u Beču 1913.“ u Osijeku 4.11.2017. na 25. međunarodnom znanstvenom skupu „Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu“ u organizaciji Deutsche Gemeinschaft. U predavanju je dala osvrt na prostorni koncept bečke petomjesečne izložbe koja je održana prije više od jednog stoljeća te na tadašnji promotivni pristup o hrvatskoj obali. Na znanstvenom skupu prezentiran je 24. zbornik Deutsche Gemeinschaft u kojem je objavljen njezin znanstveni rad „Studenti arhitekture u Beču i vizije turizma na hrvatskom Jadranu“.


30.10.2017.

Na sjednici Upravnog vijeća održanoj 02.10.2017. godine, za novog ravnatelja Instituta za turizam jednoglasno je izabran dr. sc. Damir Krešić, dugogodišnji djelatnik Instituta. Do sada je Institut za turizam vodila dr. sc. Sanda Čorak, pod čijim je vodstvom Institut uspješno završio brojne projekte značajne za razvoj hrvatskog turizma. Dr. sc. Sanda Čorak ostaje u Institutu za turizam na znanstvenom radnom mjestu, a mandat novog ravnatelja započeo je 28.10.2017.


12.10.2017.

Program ARTUR upućuje poziv za podnošenje prijava za identificiranje najboljih praksi, održivih i dobro planiranih, integriranih arhitektonskih realizacija. Posebna pažnja usmjerena je na projekte koji koriste participativne procese u pripremi i realizaciji intervencija, te uključuju lokalnu zajednicu, građane, turističke zajednice i druge organizacije, te podržavaju multidisciplinarni pristup. Svrha programa ARTUR usmjerena je na prevladavanje postojećih nedostataka i problema vezanih za prostor i turizam, čiji su dugoročni ciljevi jačanje uloge dizajna, arhitekture i urbanizma, kao i doprinosa drugih kulturnih djelatnosti i struka u održivom razvoju turizma. Više o pozivu možete pronaći ovdje.


05.10.2017.

Na sjednici Upravnog vijeća održanoj 02.10.2017. godine, za novog ravnatelja Instituta za turizam jednoglasno je izabran dr. sc. Damir Krešić, dugogodišnji član istraživačkog tima Instituta. Mandat novog ravnatelja započinje 28.10.2017. i traje 4 godine. Do sada je Institut za turizam vodila dr. sc. Sanda Čorak, koja ostaje u Institutu za turizam na znanstvenom radnom mjestu.

26.09.2017.

Veleučilište u Šibeniku u partnerstvu s Institutom za turizam i pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva turizma Republike Hrvatske, od 12. do 14. listopada 2017. godine u hotelskom naselju Solaris organizira 3. međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju pod nazivom "Izazovi današnjice: održivi obalni i pomorski turizam". Detaljan program konferencije biti će objavljen na mrežnim stranicama konferencije.


21.09.2017.

Pozivamo vas da nam se pridružite na završnoj konferenciji Erasmus+ Rooms to VET projekta, koja će se održati u prostorijama Kneževe palače u Zadru, 10.10.2017. s početkom u 10 sati. Detaljan program konferencije možete preuzeti OVDJE.


07.09.2017.

Potaknuti naizgled još jednom uspješnom turističkom sezonom u Hrvatskoj, Studentska sekcija Hrvatske udruge odnosa s javnošću uz podršku Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment pokrenula je edukaciju pod nazivom PRiča o turizmu. Edukacija je namijenjena studentima svih visokih učilišta u Hrvatskoj, a posebno studentima turizma i komunikacija. Cilj PRiče je predstaviti najnovije trendove u turizmu, prikazati važnost obrazovanja u ovome području te približiti načine kako uspješno brendirati turističku destinaciju. PRiča o turizmu održat će se od 18. do 20. rujna na Bernaysu.

Više o edukaciji možete saznati OVDJE.


1-10 (od 100)
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10« Prethodna · Sljedeća »