Novosti

25.04.2017.

Dr. sc. Hrvoje Carić i dr. sc. Ivan Kožić održali su uvodna predavanja na radionici „Sadašnjost i budućnost održivog i odgovornog turizma“ u organizaciji Ministarstva turizma Republike Hrvatske. Cilj radionice je podizanje svijesti i dijeljenje znanja i primjera dobre prakse u okviru četvrtog stupa „Održivi turizam“ EU strategije za Jadransko-Jonsku regiju (EUSAIR). Pored toga, radionicom je obilježena Međunarodna godina održivog turizma za razvoj te je promoviran „Sustainable Tourism Program (STP)“ Ujedinjenih Naroda. U okviru svojeg predavanja dr. sc. Carić je predstavio Akcijskog plana zelenog turizma RH, dok je dr. sc. Kožić predstavio CROSTO opservatorij za mjerenje i praćenje održivosti turizma na području Republike Hrvatske.


24.04.2017.

Dana 24.4.2017. u Institutu za turizam obilježena je Matineja Noći knjige. Manifestaciju je otvorila ravnateljica Instituta za turizam dr. sc. Sanda Čorak, a svojom nazočnošću uveličao Njegova ekscelencija veleposlanik Republike Češke RNDr. Vladimír Zavázal, CSc. kao i drugi uvaženi gosti.

Tom prigodom predstavljene su tri publikacije:

Češti architekti a počatky turistiky na chorvatskem Jadranu / Czech architects and the beginnings of tou rism on the Croatian Adriatic coast / Češki arhitekti i počeci turizma na hrvatskom Jadranu / Jasenka Kranjčević, Mirjana Kos. Ostrava; Zagreb: Kabinet architektury :Galerie vytvarneho umeni v Ostrave: Institute for Tourism, 2016.

Evolution of destination planning and strategy : the rise of tourism in Croatia /editors Renata Tomljenović, Sanda Čorak, Larry Dwyer. Cham: Palgrave Macmillan, 2017.

Odabrana bibliografija / Selected bibliography / urednice Ksenija Tokić, Blaženka Vrdoljak Šalamon. Zagreb: Institut za turizam.

Također je otvorena izložba koju je moguće posjetiti od 24.04. – 24.06.2017. godine u prostorijama Instituta za turizam.

Više fotografija sa Noći knjige možete pogledati OVDJE.
24.04.2017.

U Splitu je, u organizaciji HGK Županijske komore Split, održan okrugli stol pod nazivom 'Split – home port za kruzere?'. Uvodno izlaganje u raspravu održao je dr. sc. Siniša Horak, znanstveni savjetnik u Institutu za turizam. U izlaganju je naveo najvažnije preduvjete koje mora zadovoljiti polazna luka na međunarodnim kružnim krstarenjima, iskustva Dubrovnika te moguća 'uska grla' Splita kao polazne luke. Naglasio je važnost istraživanja i raspolaganja relevantnim i pouzdanim podacima kao osnovicom za donošenje odluka o razvoju međunarodnih krstarenja u Splitu.

Za više informacija pogledajte izvješće s okruglog stola na stranicama HGK.
 


21.04.2017.

INSTITUT ZA TURIZAM ORGANIZIRA

MATINEJU NOĆI KNJIGE U INSTITUTU ZA TURIZAM 24. travnja 2017. s početkom u 11.00 sati

.

Povodom svjetske manifestacije Noć knjige u Institutu za turizam održat će se promocija sljedećih publikacija:

Evolution of destination planning and strategy : the rise of tourism in Croatia / editors Renata Tomljenović, Sanda Čorak, Larry Dwyer. Cham: Palgrave Macmillan, 2017.

Češti architekti a počatky turistiky na chorvatskem Jadranu = Czech architects and the beginnings of tou rism on the Croatian Adriatic coast = Češki arhitekti i počeci turizma na hrvatskom Jadranu / Jasenka Kranjčević, Mirjana Kos. Ostrava ; Zagreb: Kabinet architektury : Galerie vytvarneho umeni v Ostrave : Institute for Tourism, 2016.

Odabrana bibliografija | Selected bibliography / urednice Ksenija Tokić, Blaženka Vrdoljak Šalamon. Zagreb: Institut za turizam.

Sudjeluju autori i urednici, a pozvani su svi koji vole putovanja, turizam i druženje.


19.04.2017.

U sklopu 9. međunarodnog festivala arhitekture, dizajna i arhikulture u Zlinu, Grafičkom kabinetu Krajske Galerie Vytvarneho Umeni, dana 12.4.2017 otvorena je izložba „Češki arhitekti i počeci turizma na hrvatskom Jadranu“ . Zlin je treći grad u Češkoj u kojem je prezentirana navedena izložba, što ukazuje na interes za temu arhitektura i turizam hrvatskog Jadrana. Iz Instituta za turizam aktivno je sudjelovala dr.sc. Jasenka Kranjcevic.
Više možete pročitati OVDJE ili OVDJE.05.04.2017.

Dana 05.04.2017. dr.sc. Jasenka Kranjcevic iz Instituta za turizam održala je u Austrijskom kulturnom forumu u Zagrebu predavanje „Studenti arhitekture u Beču i turizam na hrvatskom Jadranu“. Predavanje je održano u sklopu Godine kulture 2017. Hrvatska – Austrija „Zajedno u kulturi“. U predavanju prikazano je kako su se studenti arhitekture u Beču krajem 19. i početkom 20. stoljeća pripremali za projektiranje zgrada turističke namjene odnosno kako su se arhitektonske forme i oblici usklađivali s potrebama i zahtjevima vremena. Navedeno je potkrijepljeno prezentacijom studentskih radova za hrvatski Jadran starih više od jednog stoljeća.


03.04.2017.

Dr. sc. Ivan Kožić, voditelj CROSTO opservatorija održivog razvoja turizma, sudjelovao je na poziv svjetske turističke organizacije (UNWTO) na panelu konferencije „Smart Tourism Destinations' contributions for the Planet and its People“. Konferencija je održana 31. ožujka u Sevilli, Španjolska. Konferenciju je povodom Međunarodne godine održivog turizma za razvoj organiziralo udruženje NECSTour, odnosno Mreža europskih regija za održivi i konkurentni turizam.


03.04.2017.

Dr. sc. Jasenka Kranjčević,dipl.ing.arh, iz Instituta za turizam u Zagrebu u Austrijskom kulturnom forumu, Gundulićeva 3, 05.04.2017. u 18 sati održat će predavanje „Studenti arhitekture u Beču i turizam na hrvatskom Jadranu“. Predavanje daje osvrt na arhitektonske projekte studenata arhitekture u Beču za građevine turističke namjene, poznate kao „Wagner Schule“ s kraja 19. i početka 20. stoljeća Prezentirat će se radovi studenata za atraktivne lokacije - Brijuni 1905; Hvar, 1901./1902.; Lokrum, 1903. i 1913. te izvješća sa studentskih putovanja koja su objavljena u austrijskim arhitektonskim časopisima.

Više možete pročitati OVDJE.


23.03.2017.

Na konferenciji „Hrvatska kakvu trebamo“, koja je u organizaciji Večernjeg lista održana 20.03.2017. godine u hotelu Esplanade u Zagrebu, sudjelovala je i djelatnica Instituta za turizam, dr. sc. Katarina Miličević. Dr. sc. Miličević je održala prezentaciju o budućnosti hrvatskog turizma te je sudjelovala na panel diskusiji na temu „Poljoprivreda i turizam“
28.02.2017.

Dana 28.02.2017. profesor Luiz Moutinho sa DCU Business School, Dublin City University, održao je na Institutu za turizam predavanje na temu „Marketing innovation & the future of tourism“. Predavanju je prisustvovalo 30-ak sudionika kojima je prof. Moutinho govorio je o primjeni novih tehnologija u istraživanju turističkog tržišta i turističkom marketingu.

Prezentaciju možete preuzeti OVDJE. .


1-10 (od 100)
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10« Prethodna · Sljedeća »