Novosti

23.03.2017.

Na konferenciji „Hrvatska kakvu trebamo“, koja je u organizaciji Večernjeg lista održana 20.03.2017. godine u hotelu Esplanade u Zagrebu, sudjelovala je i djelatnica Instituta za turizam, dr. sc. Katarina Miličević. Dr. sc. Miličević je održala prezentaciju o budućnosti hrvatskog turizma te je sudjelovala na panel diskusiji na temu „Poljoprivreda i turizam“
28.02.2017.

Dana 28.02.2017. profesor Luiz Moutinho sa DCU Business School, Dublin City University, održao je na Institutu za turizam predavanje na temu „Marketing innovation & the future of tourism“. Predavanju je prisustvovalo 30-ak sudionika kojima je prof. Moutinho govorio je o primjeni novih tehnologija u istraživanju turističkog tržišta i turističkom marketingu.

Prezentaciju možete preuzeti OVDJE. .


20.02.2017.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na predavanje na temu: „Marketinške inovacije i budućnost turizma“, koje će održati prof. Luiz Moutinho, profesor biomarketinga i futuristike na poslovnoj školi DCU-Sveučilišta u Dublinu, u prostorijama Instituta za turizam, Zagreb, Vrhovec 5, 28. veljače 2017. godine (utorak), s početkom u 10.30 sati.

Više informacija o predavanju možete pronaći OVDJE.

07.02.2017.

Dr.sc. Hrvoje Carić je sudjelovao na radionici Proces izrade plana upravljanja i njegova primjena u Dubrovniku 3.-5. veljače 2017. u organizaciji Zavoda za obnovu Dubrovnika, Grada Dubrovnika, i UNESCO regionalnog ureda. U okviru radionice Carić je održao prezentaciju koja je obuhvatila teme pokazatelja održivosti u turizmu s posebnim fokusom na rizike zaštite okoliša, nosivi kapacitet te trendove kruzing turizma. Za više detalja kliknite OVDJE.


31.01.2017.

Pozivamo vas na sudjelovanje na Međunarodnom znanstveno-stručnom skupu "Georaznolikost, geobaština i geoturizam u krškim područjimna" koji će se održati u Pećinskom parku Grabovača u Perušiću 18.-19. veljače 2017. godine. Prijava sudionika te radni dio programa održat će se na lokaciji: Osnovna škola Perušić, Hrvatske mladeži 2, Perušić. Skup je namijenjen stručnim djelatnicima u sektoru zaštite prirode i okoliša, turističkim djelatnicima, znanstvenicima, speleolozima, članovima udruga koje se bave zaštitom prirode i okoliša te novinarima. Više o skupu možete pročitati OVDJE.


19.12.2016.

Dana 16.12.2016. Institut za turizam ugostio je više od 40 djelatnika s izv. prof. dr. Janezom Mekincem, dekanom Fakulteta za turizam, Univerze na Primorskem. Sve prisutne pozdravila je ravnateljica Instituta dr.sc. Sanda Čorak. Tom prilikom prezentiran je povijesni pregled razvoja Instituta za turizam od 1959. te sadašnje aktivnosti.


14.11.2016.

Institut za turizam je 7. prosinca 2016. godine ugostio grupu studenata s Erasmus razmjene na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta u pratnji voditeljice grupe mr. sc. Marije Durakovich. Od ukupno tridesetak studenata iz inozemstva, većinu su činili studenti iz Japana. Goste je pozdravila dr. sc. Sanda Čorak, ravnateljica Instituta za turizam i nakon kraćeg predstavljanja Instituta, održala je izlaganje o općim značajkama turizma Hrvatske, gdje je naglasila prednosti i slabosti hrvatskog turizma te ciljeve koje je potrebno ostvariti do 2020. godine. Nakon toga je dr. sc. Zoran Klarić studentima predstavio hrvatske turističke atrakcije, prirodne i kulturne.


28.11.2016.

Na 20. seminaru Arhivi, knjižnice, muzeji koji se održao od 23. do 26. studenog 2016. godine u Poreču, dr. sc. Ksenija Tokić održala je izlaganje pod nazivom Knjižnice - neiskorišteni turistički resursi. U svom je predavanju istaknula doprinos knjižnica i njihove potencijale u turizmu.


25.11.2016.

Izdavač publikacije "UPOZNAJTE MEDIJE! Mediji u životima naše djece i obitelji" je Nezavisni sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a Institut za turizam je sufinancirao izdavanje brošure u kojoj se govori o medijima i njihovom utjecaju na djecu. Kako su mediji posrednici u prenošenju informacija i masovni su, što znači da u kratkom vremenu dopiru do jako velikog broja ljudi, potrebno je posebno obratiti pozornost na njih kada su u pitanju djeca. Glavna zadaća medija jest da nas informira, obrazuje i zabavlja, ali oni mogu imati i negativne utjecaje. Brošura ističe kako treba obratiti pozornost kada su u pitanju animirani filmovi i videoigre koje mogu biti nasilne, da se djeca ne poistovjećuju s nedostižnim idealom ljepote koji je prikazan u medijima te da je cyberbullying vrlo prisutan i opasan oblik nasilja putem medija i ujedno savjetuje kako se od njega zaštititi.15.11.2016.

Drugi kongres sportskog turizma je u organizaciji Lux promocije održan u Makarskoj, 11. i 12. studenoga 2016. godine. U pozdravnom govoru skupu se obratila dr. sc. Sanda Čorak, ravnateljica Instituta za turizam i potpredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora. Naglasila je važnost uspostave strateškog partnerstva sporta i turizma te navela kako se i na ovome, drugom kongresu puno radova bavi potencijalima pojedinih sportova i pojedinih turističkih područja za razvoj sportskog turizma, pa u sljedećem razdoblju treba veću pažnju obratiti učincima takvih oblika turističkih proizvoda. Na skupu je sudjelovala i dr. sc. Jasenka Kranjčević koja je u svojoj prezentaciji „Prilog poznavanju razvoja sportskog turizma na hrvatskom Jadranu“ ukazala na tradiciju sportskog turizma na našoj obali prikazavši niz primjera s početka 20. stoljeća te zaključila o potrebi daljnjih istraživanja povijesti sportskog turizma u Hrvatskoj.


1-10 (od 100)
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10« Prethodna · Sljedeća »