Novosti

EDUKACIJSKI SEMINARI INSTITUTA ZA TURIZAM

Slijedom velikog interesa stručne javnosti, Institut za turizam organizira pet dvodnevnih seminara koji obuhvaćaju sljedeće teme: Kako mjeriti i pratiti održivi razvoj destinacije, Je li moguće uspješno brendirati turističku destinaciju, E-marketing i "online" oglašavanje u turizmu, Razvoj biciklističkih ruta i marketing cikloturizma te Kako biti inovativan u turizmu.

Detaljan program i opis seminara možete preuzeti OVDJE.

Na seminar se možete prijaviti putem ONLINE PRIJAVE ili na e-mail: bozica.tosic@iztzg.hr.


12.10.2017.

Program ARTUR upućuje poziv za podnošenje prijava za identificiranje najboljih praksi, održivih i dobro planiranih, integriranih arhitektonskih realizacija. Posebna pažnja usmjerena je na projekte koji koriste participativne procese u pripremi i realizaciji intervencija, te uključuju lokalnu zajednicu, građane, turističke zajednice i druge organizacije, te podržavaju multidisciplinarni pristup. Svrha programa ARTUR usmjerena je na prevladavanje postojećih nedostataka i problema vezanih za prostor i turizam, čiji su dugoročni ciljevi jačanje uloge dizajna, arhitekture i urbanizma, kao i doprinosa drugih kulturnih djelatnosti i struka u održivom razvoju turizma. Više o pozivu možete pronaći ovdje.


05.10.2017.

Na sjednici Upravnog vijeća održanoj 02.10.2017. godine, za novog ravnatelja Instituta za turizam jednoglasno je izabran dr. sc. Damir Krešić, dugogodišnji član istraživačkog tima Instituta. Mandat novog ravnatelja započinje 28.10.2017. i traje 4 godine. Do sada je Institut za turizam vodila dr. sc. Sanda Čorak, koja ostaje u Institutu za turizam na znanstvenom radnom mjestu.

26.09.2017.

Veleučilište u Šibeniku u partnerstvu s Institutom za turizam i pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva turizma Republike Hrvatske, od 12. do 14. listopada 2017. godine u hotelskom naselju Solaris organizira 3. međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju pod nazivom "Izazovi današnjice: održivi obalni i pomorski turizam". Detaljan program konferencije biti će objavljen na mrežnim stranicama konferencije.


21.09.2017.

Pozivamo vas da nam se pridružite na završnoj konferenciji Erasmus+ Rooms to VET projekta, koja će se održati u prostorijama Kneževe palače u Zadru, 10.10.2017. s početkom u 10 sati. Detaljan program konferencije možete preuzeti OVDJE.


07.09.2017.

Potaknuti naizgled još jednom uspješnom turističkom sezonom u Hrvatskoj, Studentska sekcija Hrvatske udruge odnosa s javnošću uz podršku Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment pokrenula je edukaciju pod nazivom PRiča o turizmu. Edukacija je namijenjena studentima svih visokih učilišta u Hrvatskoj, a posebno studentima turizma i komunikacija. Cilj PRiče je predstaviti najnovije trendove u turizmu, prikazati važnost obrazovanja u ovome području te približiti načine kako uspješno brendirati turističku destinaciju. PRiča o turizmu održat će se od 18. do 20. rujna na Bernaysu.

Više o edukaciji možete saznati OVDJE.


07.07.2017.

U 2017. godini Institut za turizam ponovno provodi istraživanja stavova i potrošnje turista u Hrvatskoj, poznatija pod imenom TOMAS. Po deseti put provodi se istraživanje TOMAS Ljeto (zadnje istraživanje provedeno je 2014.), a po peti put istraživanje TOMAS Nautika Jahting (zadnje istraživanje provedeno je 2012.).

Istraživanje TOMAS Ljeto 2017. se provodi od lipnja do listopada, u svim primorskim županijama, u više od 70 mjesta na obali i otocima, u hotelima, kampovima i privatnom smještaju, na uzorku od oko 5.000 ispitanika, domaćih i stranih gostiju. Istraživanjem se prikupljaju informacije o sociodemografiji naših gostiju, obilježjima njihovog boravka i putovanja u Hrvatskoj, te potrošnji i zadovoljstvu s 34 elementa ponude.

Istraživanje TOMAS Nautika Jahting 2017. se provodi od srpnja do listopada, u 28 marina i osam luka otvorenih za javni promet duž obale i na otocima. Anketiraju se nautičari-jahtaši na vlastitim plovilima i oni u čarteru.
read more

09.06.2017.

Dr.sc. Jasenka Kranjcevic iz Instituta za turizam u Dubrovniku je 7. lipnja 2017. održala javno predavanje „Studenti arhitekture u Beču i vizije turizma na hrvatskom Jadranu“ u organizaciji Društva arhitekata Dubrovnik, Hrvatsko-austrijskog društva Dubrovnik i Austrijskog kulturnog foruma Zagreb, a u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Galerijom Dulčić Masle Pulitika. Više o predavanju možete saznati OVDJE.


31.05.2017.

Dana 07.06.2017. u Dubrovniku u 20 sati u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, Poljana Marina Držića 1, Društvo arhitekata Dubrovnik, Hrvatsko-austrijsko društvo Dubrovnik i Austrijski kulturni forum Zagreb u suradnji s Institutom za turizam, Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Galerijom Dulčić Masle Pulitika organizira predavanje na temu „Studenti arhitekture u Beču i vizije turizma na hrvatskom Jadranu“ dr.sc. Jasenka Kranjčević, dipl.ing.arh. Predavanje će biti potkrijepljeno prezentacijom studentskih radova za hrvatski Jadran starih više od jednog stoljeća, i na taj način utvrdit će se utjecaj i doprinos studenta arhitekture na kraju 19. i početka 20. na razvoj turističke izgradnje.


29.05.2017.

Na 6th International scientific symposium Economy of Eastern Croatia - Vision and Growth u Osijeku 25.-26.5.2017., sudjelovale su sa znanstvenim radovima dr.sc. Ksenija Tokić i mr.sc. Ivo Tokić „Cultural Heritage in Libraries as a Resource for the Development of Tourism: the Case of Eastern Croatia“, dr.sc. Renata Tomljenović i dr.sc. Irena Ateljević „Transformative Tourism, Social Entrepreneus and Regenerative Economy“ i dr.sc. Jasenka Kranjčević „Traditional Wine Architecture in Croatia as a Resource for the Revitalization of Wine Regions“.


1-10 (od 100)
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10« Prethodna · Sljedeća »