Novosti

24.12.2019.

Dragi prijatelji i poslovni partneri!

Sve najbolje povodom nadolazećih blagdana žele vam djelatnici Instituta za turizam.


24.12.2019.

Kolege Hrvoje Carić, Goran Kos i Ana Pandža Kučević objavili su znanstveni rad u časopisu Prostor koji se bavi metodologijom za procjenu i izbor lokacije kongresnog centra na temelju AHP metode.

Rad možete preuzeti na ovoj POVEZNICI.


20.12.2019.

Izašao je novi broj časopisa Turizam na engleskom jeziku, Vol.67(4) i dostupan je na na ovoj POVEZNICI.


18.12.2019.

Četvrti broj SeasonReady newslettera na hrvatskom dostupan je na OVOJ POVEZNICI.


16.12.2019.

Dr. sc. Renata Tomljenović sudjelovala je na konferenciji “Training of seasonal staff in the field of tourism and hospitality: challenges and opportunities” koja je održana 12. prosinca 2019. u Pyrgosu u Grčkoj. Dr. Tomljenović održala je prezentaciju pod nazivom „Improving VET education for tourism and hospitality: the Croatian experience“. Ova konferencija organizirana je u okviru Erasmus+ projekta „Work-based learning for seasonal hospitality workers” (SeasonReady).

Više o konferenciji možete saznati OVDJE.


18.11.2019.

Katedra za turizam Ekonomskog fakulteta Zagreb i Institut za turizam, povodom obilježavanja 99. rođendana Ekonomskog fakulteta, pozivaju Vas na XIV. Rasprave o turizmu na temu:

Privatni smještaj: Dobar, loš, zao?

Rasprava će se održati na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dvorana 3, u četvrtak, 28. studenog 2019. godine, u trajanju od 12.00 do 14.00 sati, uz brojne stručnjake: Vjekoslav Bratic, Damir Kresic, Sanja Šaban, Maruška Vizek, Martina Nimac, Josip Mikulic

Ulaz je slobodan.

Više o Raspravama možete pročitati OVDJE.


18.11.2019.

U Motovunu je od 14.-16.11.2019. održana međunarodna konferencija „Iter Vitis – od baštine do brenda“ te generalna skupština kulturne rute „Iter Vitis“ Vijeća Europe (Putevi vinove loze). Na konferenciji je dan veliki naglasak na povezivanju vina i turizma kako u Hrvatskoj tako i u Europi. Dr.sc. Jasenka Kranjčević iz Instituta za turizam održala je zanimljivu prezentaciju na temu „Vinarska i vinogradarska arhitektura“ te je ukazala na njezino nedovoljno prepoznavanje i afirmaciju kao baštine u vinskom i ruralnom turizmu. Konferenciju su organizirali kulturna ruta „Iter Vitis“ Vijeća Europe te Klub članova Sela – Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj.

Više o konferenciji možete pročitati OVDJE.


18.11.2019.

Skup „Radna snaga u turizmu: izazovi i perspektive“ održat će se 29. studenog 2019. godine (petak), u Grand Hotelu Bonavia, Dolac 4, Rijeka, s početkom u 10:00 sati – ulaz je slobodan.

O temi sezonske radne snage u turizmu govorit će: Kristina Alerić, Hrvatski zavod za zapošljavanje; Jelena Pavičić, Ministarstvo turizma; Monika Belle, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih; mr. sc. Mirela Lekić, Hrvatska obrtnička komora; Tamara Dukić, Obrtnička komora PGŽ; Nevena Kurteš, Hrvatska obrtnička komora te dr. sc. Renata Tomljenović, Institut za turizam

Program skupa dostupan je na ovoj POVEZNICI.


11.11.2019.

Institut za turizam je povodom 60. obljetnice osnutka, organizirao međunarodnu znanstvenu konferenciju (International Tourism Conference Dubrovnik) koja se održala u Dubrovniku od 6. do 9. studenog 2019. godine. Glavna tema ove višednevne konferencije bila je Tourism in the VUCA World: Towards the era of (ir)responsibility, pri čemu je glavni naglasak stavljen na sve veću volatilnost i neizvjesnost svih segmenata turizma čije evolucijsko djelovanje zahtjeva sve veću svijest, ali i spremnost na promjene te intervencije. Raznolikost odabranih znanstvenih tema i zanimljivih prezentacija učinili su konferenciju multidisciplinarnom te ukazali na potrebu kontinuiranog premošćivanja jaza između turističke teorije i prakse. Uz više od 100 sudionika iz preko 20 zemalja svijeta, značajan doprinos konferenciji dali su i glavni govornici: Chris Cooper, Irena Ateljević, Nigel Morgan, Pauline J. Sheldon te Stanislav Ivanov. Zahvaljujemo se svim sudionicima konferencije, suorganizatorima te svim drugim institucijama na potpori!

Više informacija o znanstvenoj konferenciji možete pronaći OVDJE.

Fotogalerija sa konferencije dostupna je na ovoj POVEZNICI.


30.10.2019.

Projekt DESTIMED+ (Ecotourism in Mediterranean Destinations: From Monitoring and Planning to Promotion and Policy Support), na kojemu je Institut za turizam jedan od partnera, dobio je financiranje iz Programa transnacionalne suradnje Interreg MEDITERAN. Vodeći partner projekta je Regija Lazio, a uz Institut za turizam partneri su: IUCN - International Union for Conservation of Nature and Natural Resources, Government of Catalonia; Fundació Universitària Balmes; Development Agency of South Aegean Region; WWF Mediterranean Foundation; Corsican tourist agency, Autonomous Region of Sardinia, Region Crete, National Agency of Protected Areas in Albania, Conference of peripheral maritime regions of Europe, Regional Ministry of Environment and Spatial Planning of Andalusia i The Travel Foundation. Ukupna vrijednost projekta je 3,5 milijuna eura, a provoditi će se u razdoblju od 32 mjeseca.

Popis svih projekata kojima je odobreno financiranje možete naći na ovom LINKU.


1-10 (od 100)
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10« Prethodna · Sljedeća »