Novosti

07.07.2017.

U 2017. godini Institut za turizam ponovno provodi istraživanja stavova i potrošnje turista u Hrvatskoj, poznatija pod imenom TOMAS. Po deseti put provodi se istraživanje TOMAS Ljeto (zadnje istraživanje provedeno je 2014.), a po peti put istraživanje TOMAS Nautika Jahting (zadnje istraživanje provedeno je 2012.).

Istraživanje TOMAS Ljeto 2017. se provodi od lipnja do listopada, u svim primorskim županijama, u više od 70 mjesta na obali i otocima, u hotelima, kampovima i privatnom smještaju, na uzorku od oko 5.000 ispitanika, domaćih i stranih gostiju. Istraživanjem se prikupljaju informacije o sociodemografiji naših gostiju, obilježjima njihovog boravka i putovanja u Hrvatskoj, te potrošnji i zadovoljstvu s 34 elementa ponude.

Istraživanje TOMAS Nautika Jahting 2017. se provodi od srpnja do listopada, u 28 marina i osam luka otvorenih za javni promet duž obale i na otocima. Anketiraju se nautičari-jahtaši na vlastitim plovilima i oni u čarteru.

Vjerujemo da ćemo, kao i do sada, ovim istraživanjima omogućiti dobivanje bogate informativne slike o našim gostima kako bi svi oni koji kreiraju turističke proizvode i promoviraju ih, kao i nositelji turističke politike, mogli donijeti odluke o potrebi inovacija ili promjena vezanih uz obilježja i preferencije turističkog tržišta. Zahvaljujemo Ministarstvu turizma RH, Hrvatskoj turističkoj zajednici i svim turističkim zajednicama koje financiraju ovo istraživanje! Zahvaljujemo na pomoći i suradnji i djelatnicima svih hotela, kampova, marina, lučkih uprava te vlasnicima privatnog smještaja u kojima će se provesti ovogodišnja istraživanja TOMAS!

 

 

Istraživački tim Instituta za turizam

 

Više o novim TOMAS istraživanjima možete pročitati OVDJE.