WEBINAR 26.3.2021. - How can tourism Build Back Better?
1.3.2021.

WEBINAR 26.3.2021. - How can tourism Build Back Better?

Pozivamo Vas na webinar „How can tourism Build Back Better?koji će se održati 26. ožujka 2021., s početkom u 10,00 sati putem Zoom aplikacije.
Predviđeno vrijeme trajanja je 3 sata.
 
Broj mjesta je ograničen, za sudjelovanje je potrebna prijava putem poveznice u nastavku. 
 

 

Na webinaru će izlagati stručnjaci i predstavnici organizacija s područja turizma i ugostiteljstva:

Caroline Bremner                                                   

Caroline Bremner,
Head of Travel Research,
Euromonitor International

 

Caroline Bremner upravlja globalnom sadržajnom strategijom u sektoru putovanja i turizma u Euromonitor International-u, gdje se pridružila u srpnju 1996. Euromonitor International vodeća je svjetska tvrtka za istraživanje tržišta s preko 40 godina iskustva. Kao globalni lider, Caroline surađuje s klijentima, trgovinskim tijelima i istraživačkim partnerima, radeći s analitičarima iz 100 zemalja kako bi dobila strateške uvide. Imala je važnu ulogu u stvaranju najopsežnijeg sustava obavještavanja o putovanjima i turizmu koji koriste vodeće destinacije, vlade i turističke marke širom svijeta.
Prije nego što se pridružila Euromonitoru, bila je turistički vodič u jednoj od vodećih atrakcija Edinburgha. Caroline je diplomirala francuski jezik (MA, s pohvalama, Sveučilište u Edinburghu) te se dalje educirala u polju europskog marketinga i jezika na postdiplomskom studiju (PG Dip, Sveučilište Napier, Edinburgh). Caroline je primila proslavu nagradu   Celebrating Her Global Award for Empowered Women in Tourism od ITB-a i Međunarodnog instituta za mir (International Institute for Peace) u 2018. godini.

Jeremy Sampson

Jeremy Sampson,
CEO,
The Travel Foundation

 

S bogatim iskustvom u području turizma i održivosti, Jeremy je surađivao s javnim sektorom, malim i srednjim poduzećima, multinacionalnim organzacijama i civilnim društvom. Proveo je pet godina kao potpredsjednik za komunikacije i partnerstva u organizaciji Sustainable Travel International te još dvije godine kao predsjednik međunarodnog turoperatora GreenSpot Travel. Na Međunarodnom institutu za turističke studije Sveučilišta George Washington bio je izvanredni profesor, predavajući kolegije iz turističke promocije i marketinga u turizmu.
Neposredno prije pridruživanja organizaciji  The Travel Foundation, Jeremy je radio u IUCN-ovom centru za mediteransku suradnju, gdje je upravljao velikim transnacionalnim inicijativama koje financira EU, poput DestiMED-a. Veoma važnu ulogu je odigrao u pokretanju mreže MEET, regionalne mreža ekoturizma i organizacije za upravljanje destinacijama za promicanje ekoturizma u zaštićenim područjima širom Mediterana. Ostalo iskustvo u promociji turizma uključuje upravljanje projektima i savjetodavne uloge u podsaharskoj Africi, južnoj Europi i Americi. Jeremy je član GSTC radne skupine za odredišne ​​standarde i pokazatelje.

Graeme Jackson

Graeme Jackson, Head of Strategic Partnerships, The Travel Foundation

 

Graeme je Voditelj za partnerstva za vodeću svjetsku turističku dobrotvornu organizaciju The Travel Foundation. Odgovoran je za razvoj i upravljanje međunarodnim partnerstvima s destinacijama, poduzećima, razvojnim agencijama i donatorima kako bi ojačao globalni rad organizacije na poboljšanju utjecaja turizma na zajednicu i okoliš u destinacijama. Graeme, educirani novinar, pridružio se timu The Travel Foundation-a 2011. godine, nakon desetljeća rada na području odnosa s javnošću i marketinga, gdje je zastupao i savjetovao za klijente u privatnom, javnom i trećem sektoru.

Izidora Marković Vukadin

Izidora Marković Vukadin,
Science associate,
Institute for Tourism

 

Izidora Marković Vukadin znanstvena je suradnica na Institutu za turizam u Zagrebu. Sudjelovala je u brojnim europskim projektima koji se tiču održivog turizma, kao i u pripremi velikog broja master planova razvoja turizma u Hrvatskoj. Izidora je voditeljica Hrvatskog opservatorija oodrživog turizma (CROSTO). Objavila je 8 poglavlja u znanstvenim knjigama, 14 radova u znanstvenim časopisima i zbornicima radova te sudjelovala na više od 20 međunarodnih konferencija. Njezin istraživački rad usmjeren je na održivi razvoj i upravljanje turizmom, utjecaje turizma na zaštićena područja i identitet.

                                 Bernadett Papp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stefan Hartman

Bernadett Papp,
Researcher

 

 

 

 

 

 

 

 

 

&

 

 

 

 

 


Stefan Hartman, Head of department, European Tourism Futures Institute

Kao istraživač na  European Tourism Futures Institute-u, Bernadett se uglavnom fokusira na razvoj urbanog turizma i s njim povezanih izazova. Također je uključena u sektor obrazovanja kao predavač i koordinator modula u prvostupničkim i master programima za upravljanje turizmom na NHL Sveučilištu primijenjenih znanosti Stenden (NHL Stenden University of Applied Sciences, Leeuwarden, Nizozemska). Bernadett je aktivna u polju scenarijskog planiranja i strateškog predviđanja. Odgovorna je za izborni kolegij iz planiranja scenarija pri poslovnoj školi Skema u Nici (Francuska). Proteklih je godina Bernadett surađivala s raznim multilateralnim organizacijama i radila kao stručnjak za projekte u odjelu za obavještavanje i konkurentnost turističkog tržišta UNWTO-a u Madridu. Trenutno pohađa doktorski studij na Sveučilištu u Glasgowu u Škotskoj.


Dr. Stefan Hartman obnaša dužnost voditelja odjela Europskog instituta za futurističku budućnost (ETFI) na Sveučilištu NHL Stenden i docenta na Sveučilištu u Groningenu. Doktorirao je na Sveučilištu u Groningenu na temu razvoja, strateškog (prostornog) planiranja i upravljanja u vezi s krajolicima koji su u procesu postajanja destinacijama za turizam i razonodu. Na ETFI-u pomaže širokom spektru aktera povezanih s industrijom razonode i turizma da razviju strategije i akcije koje im omogućavaju upravljanje neprestano promjenjivim okolnostima. Da bi to učinio, koristi svoje znanje o upravljanju tranzicijom, otpornosti i prilagodljivoj izgradnji kapaciteta.