Community4Tourism Kick-off sastanak u Rimu
Vidi galeriju  
12.4.2024.

Community4Tourism Kick-off sastanak u Rimu

Dana 10. i 11. travnja 2024. Rim je bio domaćin kick-off sastanka projekta Community4Tourism iz programa Interreg Euro-MED. Projekt je fokusiran na poboljšanje koordinacije institucionalnih kapaciteta za poticanje zelenije, pametnije i otpornije turističke prakse.

Projekt naglašava upotrebu dosadašnjih rezultata i najboljih praksi iz različitih projekata, olakšavajući prijenos uspješnih inicijativa i poboljšavajući koordinaciju među dionicima posvećenim upravljanju turizmom i teritorijalnoj suradnji. Projekt Community4Tourism posvećen je konsolidaciji konkurentnog inovacijskog ekosustava, promicanju kružnog gospodarstva, prilagođavanju klimatskim promjenama, očuvanju prirode i bioraznolikosti te doprinosu tranziciji prema klimatski neutralnom i otpornom društvu.

Tijekom kick-off sastanka, NaTour4CChange, tematski projekt MED klastera, predstavila je koordinatorica projekta dr. sc. Izidora Marković Vukadin (Institut za turizam). U prezentaciji je istaknula ulogu projekta u unapređenju praksi održivog turizma unutar okvira Community4Tourism. Naši partneri iz Plan Bleu, CPMR i Ministarstvo turizma Andaluzije aktivno su sudjelovali u ovim zajedničkim naporima usmjerenim na promicanje prakse održivog turizma u mediteranskoj regiji i šire.

Više informacija o Zajednici održivog turizma Interreg MED projekta potražite na ovoj poveznici: https://sustainable-tourism.interreg-euro-med.eu/