Izložba i panel rasprava "Uloga i značaj žena u promociji i razvoju ruralnog turizma"
8.3.2023.

Izložba i panel rasprava "Uloga i značaj žena u promociji i razvoju ruralnog turizma"

Dana 07. ožujka, 2023., uoči Međunarodnog dana žena, na Veleučilištu u Karlovcu održana je izložba i panel rasprava na temu "Uloga i značaj žena u promociji i razvoju ruralnog turizma".

 

Svrha panel rasprave bila je istražiti i raspravljati o ulozi i značaju žena kroz povijest u razvoju i promociji turizma. Isto tako raspravljat će se o ulozi i značaju žena danas kada je riječ o poduzetništvu i promociji održivog razvoja ruralnog turizma. Cilj panel rasprave je doprinijeti dodatnom osnaživanju mladih žena na preuzimanju inicijative u turističkim poduzetničkim pothvatima na ruralnim područjima te osvještavanje pozitivnog utjecaja razvoja turizma na kvalitetu življenja žena u ruralnim područjima.

 

Događanje je održano u organizaciji Veleučilišta u Karlovcu, Studenskog zbora Veleučilišta u Karlovcu, Studentskog centra i uz potporu Instituta za turizam.  U sklopu panela, prezentacije su održale dr. sc. Jasenka Kranjčević,na temu „Žene u promociji turizma Hrvatske kroz baštinu i identitet ruralne Hrvatske“, te  dr. sc. Izidora Marković Vukadin na temu „Subjektivizacija i objektivizacija žene kroz turističku promociju˝.