Poziv na izložbu: Žene u promociji turizma Hrvatske
26.7.2023.

Poziv na izložbu: Žene u promociji turizma Hrvatske

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u utorak, 1. kolovoza 2023., otvara se izložba Žene u promociji turizma.

 

Izložba, koju Institut za turizam organizira u suradnji s Institutom za etnologiju i folkloristiku i Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu, svečano će biti otvorena u 14 sati, uz sudjelovanje autorice doc. dr. sc. Jasenke Kranjčević, pomoćnice za djelatnost središnje knjižnice Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Dijane Machala, ravnateljice Instituta za etnologiju i folkloristiku dr. sc. Ive Niemčić i znanstvene savjetnice na Institutu za turizam dr. sc. Sande Čorak.

 

Izložba predstavlja vizualno atraktivnu građu – putopise, turističke vodiče, plakate, brošure, razglednice i druge tiskane materijale koji prikazuju žene iz različitih društvenih slojeva, među kojima i autoricu putopisa o Hrvatskoj Maude M. Holbach, planinarku i spisateljicu Dragojlu Jarnević, ženu značajnog političkog utjecaja Sofiju Jelačić, kuharice, sobarice, žene u nošnjama i druge. Svjedoči o značajnoj ulozi žena u promociji odmorišnog, sportskog, zdravstvenog i poslovnog turizma kao i bogatoj hrvatskoj turističkoj baštini, a nastala je u sklopu istoimenog istraživanja Instituta za turizam.

 

POZIVNICA