Poziv na Rasprave u turizmu: Primjena nudginga za upravljanje turističkim tokovima u destinaciji
12.5.2023.

Poziv na Rasprave u turizmu: Primjena nudginga za upravljanje turističkim tokovima u destinaciji

Institut za turizam i Napretkov kulturni centar pozivaju Vas na XIX. Rasprave u turizmu na temu: Primjena nudginga za upravljanje turističkim tokovima u destinaciji. 

 

Rasprave će se održati u petak, 19. svibnja 2023. godine s početkom u 11:00 sati u prostorijama Napretkovog kulturnog centra, Bogovićeva 1 (1. kat), Zagreb.

 

U uvjetima klimatskih promjena kao i potrebe zaštite najčešće posjećivanih lokacija,upravljanje turističkim tokovima pred dionike u turizmu postavlja brojna pitanja koja traže brze i učinkovite odgovore. Jedan od alata za kvalitetnije upravljanje oslanja se na bihevioralni pristup i u okviru toga na tzv. nudging odnosno poticanje turističke potražnje na donošenje društveno prihvatljivih odluka. Kreiranjem konteksta u kojem se donose odluke daje se poticaj, kroz arhitekturu izbora, kako bi se pridonijelo održivom razvoju destinacije. U kojoj mjeri i na kojim mjestima se otvara mogućnost rješavanja problema u destinacijama kroz primjenu nudginga, razgovarat ćemo na raspravama.

 

Nakon uvodne prezentacije dr.sc. Snježane Boranić Živoder, uslijedit će panel rasprava u kojoj će sudjelovati Krešimir Šakić, direktor TZ Šibensko-kninske županije, Marina Šćiran Rizner, direktorica TZ Grada Novalje i dr.sc. Sanda Čorak, voditeljica projekta. Ove rasprave namijenili smo stručnoj javnosti, medijima te svima koji žele saznati više o nudgingu kao alatu za upravljanje turističkom destinacijom. Nakon rasprave će uslijediti neformalno druženje uz prigodni domjenak.