Radionica na temu: Računi održivosti turizma i mjerenje – tokovi energije, emisije stakleničkih plinova, tokovi vode, kruti otpad
25.1.2023.

Radionica na temu: Računi održivosti turizma i mjerenje – tokovi energije, emisije stakleničkih plinova, tokovi vode, kruti otpad

U Zagrebu je od 17. do 20.1.2023. godine održana radionica na temu: Računi održivosti turizma i mjerenje – tokovi energije, emisije stakleničkih plinova, tokovi vode, kruti otpad. Radionica je održana u sklopu Instrumenta tehničke podrške (Structural Reform Support Program, TSI 83268) kojim upravlja Opća uprava Europske komisije za potporu strukturnim reformama (DG REFORM), u suorganizaciji s OECD-om, TAIEX-om, Ministarstvom turizma i sporta i Institutom za turizam.

 

Cilj radionice bila je razmjena znanja, omogućavanje međusobnog učenja i izgradnja kapaciteta za razvoj i provedbu Satelitskog računa održivog turizma (TSSA). Radionica je bila usmjerena pronalaženje rješenja i rješavanje pitanja o računima održivosti i mjerenju s posebnim fokusom na tokove energije, emisije stakleničkih plinova, tokove vode i kruti otpad. Također je cilj bio jačanje kapaciteta za učinkovitu provedbu i korištenje Satelitskog računa održivosti turizma.

 

Više o izradi i uspostavi Sustava satelitskih računa održivog/održivosti turizma Republike Hrvatske pročitajte na poveznici:

Sustav satelitskih računa održivog turizma Republike Hrvatske