Radionica na temu: Regionalni TSA i TSSA
3.3.2023.

Radionica na temu: Regionalni TSA i TSSA

U Zagrebu je od 28.02.2023 do 02.03.2023. godine održana radionica na temu: Razvoj regionalnog turističkog satelitskog računa održivog turizma (TSSA). Radionica je održana u sklopu Instrumenta tehničke podrške (Structural Reform Support Program, TSI 83268) kojim upravlja Opća uprava Europske komisije za potporu strukturnim reformama (DG REFORM), u suorganizaciji s OECD-om, TAIEX-om, Ministarstvom turizma i sporta i Institutom za turizam.

 

Svrha treće tehničke radionice je bila razviti strategije i identificirati akcije za razvoj regionalnih TSA i regionalnih TSSA. Fokus radionice je bio na  istraživanju različitih pristupa, procjenu izvedivosti metoda za provedbu regionalnog T(S)SA u Hrvatskoj i pronalaženje rješenja za rješavanje nedostataka podataka. Na radionici su sudjelovali stručnjaci iz akademskih i ststističkih institucija Grčke, Finske i Španjolske, kao predstavnici DZS-a, MINTS-a, Instituta za turizam, Sveučilišta u Splitu (EFST), Zagrebu (EFZG) i Dubrovniku.

 

Više o izradi i uspostavi Sustava satelitskih računa održivog/održivosti turizma Republike Hrvatske pročitajte na poveznici:

Sustav satelitskih računa održivog turizma Republike Hrvatske