Rasprave u turizmu: „Primjena nudginga za upravljanje turističkim tokovima u destinaciji“
Vidi galeriju  
22.5.2023.

Rasprave u turizmu: „Primjena nudginga za upravljanje turističkim tokovima u destinaciji“

U petak, 19. svibnja 2023. godine u prostorijama Napretkovog kulturnog centra, Institut za turizam održao je Rasprave u turizmu na temu „Primjena nudginga za upravljanje turističkim tokovima u destinaciji“.

 

U uvjetima klimatskih promjena kao i potrebe zaštite najčešće posjećivanih lokacija, upravljanje turističkim tokovima pred dionike u turizmu postavlja brojna pitanja koja traže brze i učinkovite odgovore. Jedan od alata za kvalitetnije upravljanje oslanja se na bihevioralni pristup i u okviru toga na tzv. nudging odnosno poticanje turističke potražnje na donošenje društveno prihvatljivih odluka. Institut  za turizam izučava alat nudginga kroz projekt Erasmus+: Nudge My Tour, u cilji podizanja svijesti o biheviorističkoj znanost koja bi potakla održivo upravljanje turističkim tokovima te planiranje, upravljanje i promociju turističke destinacije.

 

Nakon uvodne prezentacije dr.sc. Snježane Boranić Živoder, uslijedila je panel rasprava na kojoj je sudjelovao Krešimir Šakić, direktor TZ Šibensko-kninske županije, Marina Šćiran Rizner, direktorica TZ Grada Novalje i dr.sc. Sanda Čorak, voditeljica projekta. Ove rasprave bile su namijenje stručnoj javnosti, medijima te svima koji su željeli saznati više o nudgingu kao alatu za upravljanje turističkom destinacijom.