Poziv na sudjelovanje - konferencija "Women in Tourism: Lessons Learned or Lessons Forgotten?"
17.2.2023.

Poziv na sudjelovanje - konferencija "Women in Tourism: Lessons Learned or Lessons Forgotten?"

Institut za turizam, u suradnji s University of Westminster, Equality in Tourism International i Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti (HAZU), organizira konferenciju Women in Tourism: Lessons Learned or Lessons Forgotten?, koja će se održati od 19. do 21. travnja 2023. godine u Splitu.

 

Iznimno nam je drago što možemo s vama podijeliti da smo proširili popis mogućnosti objavljivanja radova. Odabrani cjeloviti radovi s konferencije razmatrat će se za objavljivanje u Journal of Hospitality & Tourism Research (JHTR) (SCOPUS, SSCI WoS; IF 4.317), čiji je cilj objaviti izvorna istraživanja koja jasno unapređuju teoretski razvoj i nude praktičnu vrijednost za ugostiteljstvo i turističke ekosustave. Također, podsjećamo da će svi prihvaćeni radovi biti uvršteni u Zbornik radova (A1). Nadalje, uz JHTR, najbolji radovi bit će objavljeni u posebnom broju časopisa:

  •      TOURISM: international interdisciplinary journal (WoS-ESCI, Scopus)
  •      European Business Review (WoS-ESCI, Scopus)
  •      Tourism Planning & Development (WoS, Scopus)

 

Također, obavještavamo vas da posebna cijena konferencijskog smještaja u hotelu Le Méridien Lav, Split (5*) iznosi 120 EUR po noćenju (za ograničeni broj jedinica). Više informacija o mjestu i smještaju: https://www.iztzg.hr/en/wintconference/wintvenue

 

Ključni govornici konferencije su dr. sc. Sanda Čorak (Institut za turizam), dr. Stroma Cole (University of Westminster), dr. sc. Marina Novelli (University of Brighton), dr. sc. Marco Valeri (Niccolò Cusano University), dr. Irena Ateljević (Aspira University College).

 

Uloga žena u turizmu uglavnom se promatra kroz prizmu rodne neravnopravnosti te je povezana s kontinuiranom potrebom za osnaživanjem žena kao važnih dionika u turističkoj industriji. Nedvojbeno je da je to iznimno važna agenda budući da najslabije plaćena i radna mjesta s najnižim statusom u turizmu uglavnom pripadaju ženama (1). Ipak, ovom konferencijom želimo usmjeriti pogled prema pozitivnijim pričama i snažnijem pogledu na ulogu žena u turizmu, stogaje i ključni cilj ove konferencije pokazati i proslaviti višestruke uloge i pozicije žena u turizmu.

 

Cjeloviti poziv (Call for contributions), teme konferencije te ostale detalje pogledate na poveznici: 2nd Call for contributions - Women in Tourism

 

Sve detalje i novosti o konferenciji pratite na poveznici: http://www.iztzg.hr/en/wintconference/

 

1) https://www.unwto.org/gender-and-tourism