Zrinka Marušić predstavila iskustva Instituta za turizam na mjerenju održivosti turizma
16.2.2023.

Zrinka Marušić predstavila iskustva Instituta za turizam na mjerenju održivosti turizma

U Zagrebu se, od 15. do 17. veljače 2023. godine održava 8. godišnja konferencija Market Intelligence Group (MIG) i Marketing Group (MKG), radnih skupina Europske putničke komisije (ETC). Domaćini konferencije su Hrvatska turistička zajednica i TZ grada Zagreba.

 

Na poziv organizatora, Zrinka Marušić je predstavila aktivnosti i iskustva Instituta za turizam na mjerenju održivosti turizma u Hrvatskoj (Prezentacija "Measuring sustainability of tourism in Croatia"). Predstavljena su istraživanja i aktivnosti koja se provode u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta RH i Hrvatskom turističkom zajednicom (istraživanje TOMAS i Hrvatski opservatorij održivog turizma CROSTO), a naglasak je bio na predstavljanju projekta Sustav satelitskih računa održivog turizma Republike Hrvatske (TSSA) koji se provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta RH u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

 

Više o Sustavu satelitskih računa održivog turizma Republike Hrvatske (TSSA) doznajte na poveznici:  (https://www.iztzg.hr/hr/sustav-satelitskih-racuna-odrzivog-turizma-rh/).