Photo: Ilustrativna fotografija

Projects

Ecotourism in Mediterranean Destinations: From Monitoring and Planning to Promotion and Policy Support - DESTIMED PLUS


Research area : Sustainable tourism development

Project manager : Ph.D. Izidora Marković Vukadin

Performer :

Implementation period : 1/2019.-6/2021.

Client :


Contributors


INTERREG MEDITERAN
O projektu:
Projekt DESTIMED PLUS projekt je financiran iz programa Interreg Mediteran, te okuplja 12 partnera: Regija Lazio (vodeći partner), Regija Katalonija, Institut za turizam, BLAMES sveučilišna fundacija, razvojna agencija South Aegean Region; WWF Mediterranean, Turistička agencija Korzike, Regija Sardinija, IUCN, Regija Kreta, Conference of Peripheral Maritime Regions of Europe i Regionalno ministarstvo okoliša Andaluzije.
Cilj i kratki sadržaj projekta:
DestiMED PLUS je sljedeći korak na putu promicanja integriranog obalnog planiranja turizma u kojem će kreatori regionalnih politika primijeniti holističke politike koje povezuju turizam s očuvanjem primjenom u praksi. Kako bi ekoturizam uspio, potrebno je ojačati okvire upravljanja i zakonodavstvo preko cijelog područja Mediterana. Projekt se temelji na uspjehu MEET-a i DestiMED-a, s ciljem pružanja podrške mediteranskoj regiji za jačanje uvjeta za
ekoturizam u svojim zaštićenim područjima. To uključuje jačanje međusektorske lokalne i regionalne politike, pružajući strategije integriranog planiranja i pružajući zainteresiranim stranama učinkovitu obuku i alate za upravljanje, mjerenje i promociju ekoturizma.